Primátor je sklamaný z prístupu podnikateľov k záchrane hokeja

28.06.2012 Poprad

Poprad 28. júna (TASR) – Vedenie mesta a Hokejového klubu (HK) Poprad sa stretlo v stredu (27.6.) v popoludňajších hodinách s podnikateľmi mesta, aby vyriešili otázku sponzorovania miestneho extraligového klubu. Mesto rozposlalo vyše 500 pozvánok, na rokovanie však prišlo len vyše 30 podnikateľov.
"V prvom rade som veľmi sklamaný z toho, čo sa udialo včera. Cítim z toho všetkého veľký nezáujem o to, či bude v Poprade hokej, alebo nie. Neviem, čo ďalej. Najobjektívnejšie by bolo referendum, aby Popradčania povedali, či v Poprade chcú hokej, alebo nie," povedal na margo situácie primátor mesta Poprad Anton Danko.
Zatiaľ, čo seniorský hokej v meste trápia existenčné problémy, mládežnícka liga je na štart nového ročníka pripravená. "Mládež je pokrytá zo strany mesta a bude financovaná aj naďalej," prízvukoval Danko. Primátor si myslí, že všetky firmy, ktoré sídlia na území mesta, by mali v prvom rade propagovať Poprad a až potom iné kluby. Tým narážal na Tatravagónku Poprad, a.s., ktorá sa stala sponzorom Slovana Bratislava. Ten bude od budúcej sezóny pôsobiť v Kontinentálnej hokejovej lige.
Výkonný riaditeľ HK Poprad Tibor Turan sa po stredajšom rokovaní pre médiá vyjadril, že si nezoberie "na tričko", aby popradský hokej zanikol. Situáciu má v rukách momentálne vedenie klubu, ktoré bude mať konferenciu, po nej musí prísť s novými návrhmi. Situácia pod Tatrami je tak aj naďalej kritická. Popradský hokejový klub momentálne nemá dostatok financií na štart v novej sezóne. V súčasnosti klub nemá zabezpečených hráčov, trénera a nie je ani isté, či sa v tomto roku uskutoční tradičný hokejový Tatranský pohár, ktorý je druhý najstarší v Európe.
Ako Turan deklaroval, na existenciu v budúcom ročníku je potrebných 500.000 eur. Primátor mesta dnes povedal, že na kalendárny rok môže mesto prispieť sumou 100.000 eur, to znamená na sezónu maximálne 200.000 eur. To by však seniorský hokej v Poprade nezachránilo.
 

Vyberte región